77670762

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga is een Yoga....die je moet ervaren!

In plaats van erover te lezen: kom naar een les en "voel" wat het met je doet!

Kundalini yoga wordt al duizenden jaren onderwezen en werd eind jaren zestig door Yogi Bhajan naar het Westen gebracht. Het is één van de hoofdtakken van yoga en is een eenvoudige manier om de latente kracht (Kundalini energie) van het zenuwstelsel sterker te maken door zich op energiecentra (chakra's) te focussen.

Door beoefening van Kundalini yoga zal het kliersysteem optimaal gaan werken, wordt het immuunsysteem en zenuwstelsel versterkt, je krijgt een goede bloedcirculatie en ervaart een bewustwording van de impact van onze gewoonten.

Kundalini Yoga is een yoga die ten tijde van verandering, uitdagingen en dagelijkse stress, een manier kan bieden om hiermee om te kunnen gaan.

Kundalini Yoga combineert yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, chanten van mantra's en meditatie, om op die manier stress te verminderen, het lichaam te versterken en te ontspannen, het hoofd leeg te maken en het bewustzijn te verhogen. Veel Kundalini yoga-oefeningen zijn dynamisch en de aandacht wordt sterk gericht op het waarnemen en voelen van de eigen lichaamsenergie, niet op het perfect uitvoeren van een yogahouding. Welk idee je ook hebt van je fysieke beperkingen, er is altijd een plaats voor je in een Kundalini Yoga les.

De adem heeft een centrale plaats en wordt bij alle oefeningen bewust geleid. Het maakt je gezonder, meer energiek, meer in staat om van het leven te genieten en te houden van jezelf en van de anderen.

Voor nog meer informatie over Kundalini Yoga kan je steeds terecht op: www.3ho.org
 • 'Het is heerlijk te mogen vertoeven in je lessen. Het geeft me de kracht om mezelf te blijven en goed te voelen!'
 • Ik ben heel erg blij dat ik jou heb mogen ontmoeten dit jaar. De kundalini yoga heeft me heel erg goed geholpen om uit mijn burn out en uitgeputte bijnieren te geraken. Ik kijk er naar uit om volgend jaar nog meer te ontdekken van kundalini yoga'.
 • Toen ik verhuisde naar Limburg dacht ik dat het gedaan zou zijn met Kundalini Yoga volgen. Maar neen hoor, zelfs kort bij huis, in Lummen, vond ik een gevarieerd aanbod lesmomenten met een zeer gedreven lesgeefster. Eenmaal per week laat ik me weer onderdompelen in de rijke variatie van Kundalini yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, mantra’s zingen, meditatie. Het is loslaten, het is rust en ontspanning. Voor geen geld wil ik het missen. Ik kom er altijd sterker van terug.
  Hilde
 • Het soepeler worden, het leren mediteren, het is steeds weer een fijne ervaring. Het heeft ook al wel tot knotsgekke situaties geleid waarin ik huisgenoten fier over die yoga-oefening of mantra vertel en ze dubbel liggen van het lachen...maar zelfs dan voelt de energie goed en kan ik krachtig verder...'
  juf 1ste graadsklas alsook mama van 2 kinderen
 • Een avond kundalini yoga geeft me energie om de rest van de week rustiger te functioneren, de energie anders te laten stromen en mezelf beter te beschermen zonder aan daadkracht af te nemen.
 • Elke dag in de drukte van kinderstemmen met veel voelen, veel energie, veel ...deed me op zoek gaan naar rust en handvaten om de energie te bewaken en positief te laten stromen. Als bij toeval kwam ik via, via, bij jou terecht vorig jaar in september. Het werd een thuiskomen en vanaf het eerste moment een verlangen naar meer...
 • Ik ben de eerste keer naar jouw les gekomen vorig jaar, toen ik het moeilijk had met mezelf en de opleiding waar ik in zat. Ik was mijn evenwicht kwijt en zocht rust. Bij jou heb ik de rust gevonden, alhoewel Kundalini Yoga meer bewegen is dan de andere yogavorm die ik vroeger volgde ;-). Ik heb langzaamaan mijn evenwicht terug gevonden, alsook de energie om mijn opleiding door te doen en zoals je weet, goed te beëindigen. Ik wil je hierbij nog eens bedanken, omdat je ook na de les een luisterend oor was en me goede tips gegeven hebt'.
  voltijds werkende mama met 1 zoontje
 • Sinds ik de yogalessen volg bij Namasteentje krijg ik veel betere controle over mijn ademhaling, deze is veel rustiger en dieper, waardoor ik me veel relaxer voel. Ook tijdens stressvolle momenten tijdens mijn werk kan ik de aangeleerde ademhalingstechnieken toepassen.
  voltijds werkende mama met 2 kinderen